thomas-edison

Este cunoscut faptul ca cea mai importanta cale de dezvoltare a unui business este inovarea.

Companii precum Apple, Google, Samsung, Microsoft, IBM, Amazon, Tesla Motors, Toyota se mentin de mai bine de 10 ani in topul celor mai inovative companii din lume.

Pentru acesti colosi, inovarea este un proces continuu, integrat in cultura organizatiei.

 

Cum poti inova permanent ?

Cat de rapid poti implementa produse sau servicii noi?

Care sunt cele mai bune surse de idei inovative ?

 

Nu este simplu sa gasesti cea mai buna idee de produs sau serviciu, si mai mult, sa o transformi in produs final.

Iata mai jos 7 surse excelente  prin care poti sa obtii idei noi pentru business-ul tau:

1. Intreaba clientii
Pur si simplu intreband clientii. Ei iti vor da o multime de idei pentru imbunatatirea produsului (inovatie incrementala). Iti vor spune cum poti sa adaugi caracteristici noi produsului sau serviciului tau astfel incat sa fie mai ieftin sau sa ofere mai multa valoare.

2. Colaboreaza
Identifica parteneri de business care au aceeasi viziune ca si tine, dar care au servicii sau produse diferite. In felul acesta poti accesa idei si abilitati la care altfel nu ai fi putut ajunge. Este ceea ce Mercedes a facut cu Swatch cand a creat masina Smart.

3. Anunta concursuri
Poti sa oferi publicului premii pentru cele mai bune idei pe o anumita tema. In functie de domeniul de activitate, poti desfasura concursuri in universitati, pe facebook, in numite comunitati, etc. Acest lucru este bun atat pentru marketing, dar si pentru a identifica noi idei pentru business. Poate chiar o inovatie radicala (breakthrough).

4. “Ce-ar fi daca …?”
Punand aceasta intrebare, la fiecare ipoteza sau limita din domeniul tau de activitate vei elimina constrangerile de gandire si vei putea sa gasesti modalitati inedite de crea noi bunuri sau servicii.

5. Elimina
Care sunt acele caracteristici care pot fi eliminate, astfel incat produsul sa devina mai bun? Dell a eliminat magazinul de calculatoare, Amazon a eliminat libraria, Sony Walkman a eliminat speaker-ul si functia de inregistrare.

6. Incurajeaza inovarea
Companii precum Procter & Gamble incurajeaza dezvoltatorii sa vina cu produse inovative, fiind flexibili in protejarea proprietatii intelectuale. Conceptul multor produse a fost astfel creat in afara companiei.

7. Adapteaza
Una dintre cele mai bune metode de a inova este sa iei idei dintr-un alt domeniu si sa le adaptezi la activitatea ta. Henri Ford a vazut un sistem de productie intr-o instalatie de ambalare a carnii, pe care l-a aplicat la fabricarea masinilor, reducand semnificativ costurile si timpii de lucru.

Despre autor
Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

curata fromularulTrimite