Ne apropiem cu pași repezi de momentul în care vor fi lansate apelurile pentru fondurile nerambursabile.

Unul dintre aceste apeluri pe care doresc să-l detaliez mai jos este cel care vizează dezvoltarea microîntreprinderilor din zona urbană (POR 2014-2020, Axa 2).

Așadar, dacă ai un business cu până la 9 angajați în care desfășori activitate de cel puțin un an poți fi eligibil pentru acest program.

Poți accesa o finanțare de maxim 200,000 euro, prin care îți poți extinde capacitatea de producție prin achiziția de echipamente de producție și utilaje, mobilier, echipamente IT și programe informatice și licențe.  

Dacă dorești să construiești o hală nouă de producție, cheltuielile aferente construcției (inclusiv obținerea de avize) sunt eligibile.

Ce contează în acest program pentru a obține finanțarea?

  • Domeniul de activitate: se punctează mai bine proiectele pentru companiile cu activitate de producție. Poți demara chiar o activitate nouă (un nou cod CAEN eligibil, pentru o firmă care are o vechime de minim un an de zile) pe care să o finanțezi prin acest program.
  • Profit operațional: deși profitul operațional nu este un criteriu de eligibilitate, se acordă un punctaj mai mare pentru business-urile care au înregistrat profit la finalul anului.
  • Sunt finanțate companiile care își desfășoară activitatea în afară regiunii București-Ilfov. Business-ul tău permite să îți desfășori activitatea într-o altă localitate (punct de lucru)?

Proiectele  se vor depune online (tocmai ce am văzut că a fost finalizată aplicația).

Etapele pregătirii și depunerii proiectelor le poți vedea mai jos.

De asemenea, într-un articol precedent am detaliat procesul prin care se scrie un proiect pentru finanțare nerambursabilă. Poți consulta articolul aici

Din momentul în care ghidul final se va publica (foarte curând), proiectele pentru acest program se vor depune într-un timp foarte scurt.

De aceea, dacă dorești să-ți crești afacerea cu fonduri nerambursabile, trimite-mi un e-mail la adresa carmen.simionescu@acentria.ro   
 

Untitled

 

PS:

Dacă ți-a plăcut acest articol și îl consideri util, poți da share.  

Dacă ai întrebări sau sugestii lasă un comentariu mai jos sau trimite un email la: carmen.simionescu@acentria.ro

În cazul în care nu făcut-o deja, înscrie-te în newsletter-ul din blog pentru resurse și informații suplimentare despre business și finanțări pe care le primesc doar abonații :).

Despre autor
Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

curata fromularulTrimite