Exprimă-ți recunoștința pentru un lucru bine făcut. Oamenii dau rezultate extraordinare când se simt apreciați.

 Sfaturi de la un CEO de succes

Succesul este ceva ce ne dorim cu toții însă unii reușesc, alții nu.

Dar ce face diferența?

Discutând zilele trecute cu un CEO al unei companii care a reușit în cinci ani să aducă business-ul pe primul loc pe o nișă de piață foarte ocupată, l-am întrebat cum a reușit acest lucru.

Mi-a spus că pe lângă multă muncă, sunt câteva lucruri care fac diferența pentru cei care reușesc și sunt legate de: obiceiuri, pasiune, atitudine, flexibilitate.

Mai jos aș vrea să-ți împărtășesc din ceea ce eu au am aflat. Deși, poate nu sunt lucruri noi sau neobișnuite, cred că ți-ar prinde bine un “refresh”, de aceea te invit să citești mai departe :)

Curajul de a face lucruri pe care crezi că nu le poți face

Ca să ai succes este necesar să ai și curaj. Succesul vine din a face lucruri care crezi că nu ești capabil/ă. Să pășești în necunoscut. Există riscul să eșuezi …

Am aflat că și el a trecut prin momente în care nu a obținut rezultatele pe care le-ar fi dorit, dar a învățat lecția și a mers mai departe.

Tu ce pierzi dacă îți faci curaj să faci acel lucru pe care ți l-ai propus cu business-ul la care lucrezi (sau în care lucrezi)?

Alege cu mare atenție partenerii de business

A insistat pe acest aspect. Foarte mult contează cu cine te asociezi sau cu cine colaborezi. Dacă este necesar, poți schimba colaboratorii, șefii și locul de muncă sau echipa cu care lucrezi.

Modul negativ al unor persoane de a vedea lucrurile poate afecta un proiect sau îți poate afecta chiar decizia ta de a continua.

Când te înconjori de oameni care au succes, care au o viziune și un scop ai șanse mari să înveți de la ei și să ai la rândul tău succes.

Acceptă provocări

Provocările sunt cele care te duc mai departe pe drumul tău. Mulți oameni când întâlnesc o dificultate renunță. Însă, fie că e vorba de problemele cu furnizorii sau clienții, cu proiecte sau chiar și cu angajații, atitudinea lui este de a se concentra pe soluții.

Acest mod de vedea lucrurile, i-au adus noi clienți și oportunități de business.

Asumă-ți riscuri

În momentul în care a început business-ul existau factori care făceau lucrurile să pară foarte dificile: concurența foarte mare pe acea nișă de piață, investiția inițială semnificativă, lipsa unui portofoliu de clienți, etc.

Nu i-a garantat nimeni că o să reușească. Însă, și-a asumat riscul și a continuat să construiască business-ul.

Privind în urmă, mi-a spus că “unul dintre cele mai mari riscuri este să nu ai curajul niciodată să riști”.

Teama de eșec te ține pe loc. Vei pune niște bariere în fața succesului și vei rămâne într-o zonă în care este bine, momentan. Însă nu îți vei îndeplini obiectivele și să duci business-ul în direcția în care o dorești.

Recunoștința

Când vezi viața sau business-ul în termeni de “lipsa” în ceea ce ai reușit să atingi până în acest moment, nu poți să pășești mai departe pe drumul câte succes .

Privește ceea ce ai realizat și fii recunoscător/ recunoscătoare. Când ai această atitudine vei înceta să te plângi de mici probleme, și te vei concentra pe ceea ce ai de făcut.

Mie discuția despre “recunoștință” mi-a plăcut foarte mult, mai ales că am realizat că poți motiva foarte bine echipă sau oamenii cu care lucrezi în general, dacă le arăți recunoștință pentru rezultatele bune.

 

Dezvoltând aceste moduri de a vedea lucrurile, vei avea o claritate mai mare și o direcție mai bună în acțiuni. Probabil că succesul nu se va ivi “peste noapte”. Vei deprinde însă, obiceiuri și o stare interioară care te vor ajuta să construiești și duci mai departe obiectivul tău în business.

 

PS:

Dacă ți-a plăcut acest articol și îl consideri util, poți da share .  

Dacă ai întrebări sau sugestii lasă un comentariu mai jos sau trimite un email la: carmen.simionescu@acentria.ro

În cazul în care nu făcut-o deja, înscrie-te în newsletter-ul din blog pentru resurse și informații gratuite.

Despre autor
Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

curata fromularulTrimite